Dag 2 — de drie meisjes en hun keuken

Vandaag heb ik een paar nieuwe dingen gekregen:

  • nieuwe kantoorsleutel en UvA chipsleutel,
  • nieuwe werkkamer en bureau,
  • nieuwe schrijft en pennetje,
  • nieuwe werkplek computer en netwerk aansluiting,
  • nieuwe collega’s,
  • nieuwe bibliotheek van technische literatuur,
  • nieuwe kantine,
  • nieuwe eindeloos stapel van werktaken,
  • nieuwe wanorder in de organisatie van mijn afdeling.

Eindelijk was het een lange werkdag vol ook met nieuwe kennis en nieuwe vragen over mijn project en mijn toekomst in het algemeen.

Maar dan was ik terug, en weer bezig met het opruimen en opbergen van mijn spullen. Na een paar uur werk ben ik bijna klaar: alleen maar twee dozen blijven dicht. Ze zijn vol met keukengoederen.

Een paar dagen geleden heb ik een plekje in de keuken gevraagd maar ik heb nog niks gekregen. Vanavond heb ik een nieuwe “truc” geproefd: ik stelde voor om een inventaris van onze toewijzingen te maken, om wat etiketten later af te drukken en te plakken. Het resultaat: mijn mannelijk huisgenoot en mij gebruiken maar twee rekjes van de bestaande 30 in onze woonkamer. De rest zit nu in het bezit van de drie meisjes.

Het blijkt eruit dat de feministische revolutie nog niet tot ons aangekomen is.